مقالات

فواید ماساژ

فواید ماساژ

با سلام خدمت همراهان گرامی بلک طوطی در این مقاله قصد داریم به بررسی در مورد فواید ماساژ بپردازیم. ماساژ منظم و اصولی می‌تواند بر روی لایه‌های سطحی، عمیق و بافت‌های بدن تاثیر مثبتی بگذارد و عملکرد سیستم عصبی، عضلانی، پوست، مفاصل، عروق، تاندون‌ها و رباط‌ها را بهبود ببخشد.

علاوه بر این ماساژ بر روی آرامش‌بخشی و درمان برخی از بیماری‌های خاص نیز موثر است. فواید ماساژ بدن تنها محدود به مشکلات جسمانی نمی‌شود. با استفاده از این تکنیک می‌توانید استرس و اضطراب را کنترل و خواب شبانه بسیار بهتری را تجربه کنید. تکنیک‌های مختلف ماساژ باعث می‌شوند بیماری‌های روحی مانند افسردگی، بهتر و راحت‌تر درمان شوند.

در این مقاله به بیان مسائل زیر میپردازیم:

-انواع ماساژ

-فواید ماساژ

-جمع بندی

.

.

.

انواع ماساژ:

ماساژ به عنوان بخشی از طب جایگزین و مکمل در نظر گرفته می شود. ماساژ درمانی روشی قدیمی برای تسکین دردهایی مانند، درد مفاصل، عضلات و اعصاب پایین کمر، گردن، سردرد و بطور کلی تمام دردهایی که در نواحی عضلانی و عصبی بدن وجود دارد می باشد. از انواع ماساژ می توان به ماساژ سنگ، ماساژ درمانی تایلندی، ماساژ لنفاوی، ماساژ درمانی سوئدی، ماساژ ورزشی، ماساژ آروماتراپی، ماساژ بافت‌های عمیق اشاره کنیم.

1. ماساژ سنگ:

ماساژ سنگ برای افرادی که از درد عضلانی رنج می برند و همچنین برای آرامش در نظر گرفته می شود. این یک نوع ماساژ درمانی و کاملاً شبیه ماساژ سوئدی است. ماساژ درمانگر عمدتاً از سنگ‌های گرم شده همراه با دستان خود استفاده می‌کند. از جمله فواید ماساژ سنگ می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش استرس
  • کاهش درد
  • کشش عضلانی کمتر
  • جریان خون بهتر
  • آرامش‌بخش

2. فواید ماساژ درمانی تایلندی:

ماساژ تایلندی نوعی ماساژ است که بر روی کل بدن و با حرکات متوالی انجام می‌شود که بیشتر شبیه به حرکات کششی ورزش یوگا است. ماساژور از کف دست و انگشتان خود برای اعمال فشار به بدن استفاده می‌کند. مزایای ماساژ تایلندی این است که به کشش و چرخاندن بدن در موقعیت‌های مختلف کمک می‌کند. فواید ماساژ بدن تایلندی عبارت‌اند از:

  • درمان سردرد و کمردرد
  • کاهش سفتی مفاصل
  • افزایش انرژی
  • کاهش اضطراب
  • افزایش انعطاف‌پذیری و حرکت
فواید ماساژ
فواید ماساژ

3.فواید ماساژ لنفاوی:

ماساژ لنفاوی که به آن تخلیه لنفاوی نیز می‌گویند، ماساژی است که با حرکات دایره‌ای انجام می‌شود. درمانگر برای بهره‌بردن از مزایای ماساژ و حرکت بهتر مایع لنفاوی در سیستم لنفاوی فشار وارد می‌کند. بیشتر برای کاهش ادم لنفاوی انجام می‌شود، وضعیتی که در آن تورم وجود دارد، زمانی که مایع لنفاوی قادر به جریان طبیعی نیست و منجر به یادآوری مایع می‌شود. از جمله فواید ماساژ لنف:

  • با کمک به گردش مایعات لنفاوی درد را کاهش می‌دهد
  • تورم لنف ادم و درد را کاهش می‌دهد

4. فواید ماساژ درمانی سوئدی:

ماساژ سوئدی نوعی ماساژ است که برای افرادی که به‌تازگی به ماساژ روی آوردند بهترین در نظر گرفته می‌شود. این یک ماساژ ملایم کل بدن است، مخصوصاً برای افرادی که می‌خواهند لمس ملایمی روی بدن خود داشته باشند. این می‌تواند به درمان گره‌های عضلانی کمک کند و برای افرادی که می‌خواهند در حین ماساژ به طور کامل استراحت کنند، مفید است. فواید ماساژ درمانی سوئدی به شرح زیر است:

  • سطح اکسیژن در جریان خون شما را افزایش می‌دهد
  • سموم عضلانی را کاهش می‌دهد
  • گردش خون و انعطاف‌پذیری را بهبود می‌بخشد
  • استرس کمتری خواهید داشت
  • هورمون‌های شادی را تقویت می‌کند
  • تنش عضلانی را کاهش می‌دهد
  • سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند
انواع ماساژ
انواع ماساژ

5.ماساژ ورزشی:

ماساژ ورزشی معمولاً برای ورزشکارانی طراحی شده است که تحت چندین تفاوت ظریف نیاز به تسکین درد ناشی از صدمات یا شاید برای کمک به درد عضلات دارند. از فواید ماساژ درمانی ورزشی عبارت‌اند از:

  • زمان بهبودی را تسریع می‌کند
  • بهبود انعطاف‌پذیری
  • درد عضلانی را کاهش می‌دهد
  • کشش عضلانی کمتر
  • کمک به جلوگیری از آسیب‌های مرتبط با ورزش

6. ماساژ آروماتراپی:

ماساژ آروماتراپی یکی از قدیمی‌ترین‌ها در فرهنگ‌ ماساژ است. در این نوع ماساژ از روغن‌های ضروری، رایحه‌های محبوب از جمله نعناع، اسطوخودوس، لیمو، ترنج و گل رز استفاده می‌شود. چند مورد از فواید ماساژ بدن آروماتراپی عبارت‌اند از:

  • به آرامش کمک می‌کند
  • خواب بهتر
  • بهبود گردش خون
  • بهبود سلامت روانی
انواع ماساژ
انواع ماساژ

7.ماساژ بافت‌های عمیق:

ماساژ دیپ تیشو یا بافت عمیق فشار بیشتری را برای رسیدن به عمق عضلات و مفاصل استفاده می‌کند. این ماساژ شبکه‌ای از بافت‌های همبند را هدف قرار می‌دهد که ماهیچه‌ها، استخوان‌ها، اندام‌ها و اعصاب بدن ما را احاطه کرده، حمایت می‌کند و در آن ساکن است. چند مورد از فواید ماساژ بدن بافت عمیق آورده شده است:

  • به تسکین دردهای مزمن کمک می‌کند
  • ضربان قلب را کاهش می‌دهد
  • به سفتی ناشی از آرتریت کمک می‌کند
  • استرس را از بین می‌برد
  • فشارخون را کاهش می‌دهد

فواید ماساژ:

بهبود سیستم عصبی:

یکی از فواید ماساژ تاثیر مثبت آن بر روی دستگاه عصبی بدن است. ماساژ می‌تواند با بهبود سیستم عصبی بدن اختلالاتی از قبیل بی‌خوابی، تنش، سردرد و سایر بیماری‌های ناشی از فشارهای روانی را بهبود بخشد. توجه کنید که عملکرد سیستم عصبی بر روی تمامی سیستم‌های دیگر بدن تاثیرگذار است.

تقویت دستگاه عضلانی:

با استفاده از ماساژ اسپاسم و گرفتگی عضلانی را برطرف کنید و خستگی و کوفتگی را از بدن دور نمایید. علاوه بر این ماساژ می‌تواند به کشش و نیروی عضلات شما کمک کند و حالت ارتجاعی به عضلات ببخشد.

یک ماساژ خوب عضلات گردش خونی بهتری دریافت می‌کنند و در پی آن رشد بهتر و فرم زیبا‌تری پیدا می‌نمایند. اگر بدن در بعضی اندام‌ها دارای عضلات دفرمه یا آب شده باشد، با ماساژ می‌توان فرم آن‌ها را به راحتی بهبود بخشید و عضلات آب شده و ضعیف را احیاء کرد.

کاهش درد مفاصل:

ماساژ می‌تواند درد مفاصل ناشی از صدمه و التهاب را تسکین دهد و به حفظ ایستادگی بدن، چابکی و رهایی از حالت ورم مفاصل کمک شایانی نماید.

افزایش گردش خون:

در طول ماساژ مقدار خون بیشتری به قلب پمپاژ می‌شود و مویرگ‌ها بازتر شده و جریان خون افزایش می‌یابد. ماساژ با تسریع و تشدید گردش خون در بدن، فشار وارد بر عروق را کاهش می‌دهد و گردش خون ضعیف را بهبود می‌بخشد. به علاوه ماساژ تعداد ضربان قلب را کاهش داده و باعث بهبود فشار خون بالا و در نتیجه تقویت قلب می‌شود.

فواید ماساژ
فواید ماساژ

بهبود دستگاه تنفسی و گوارشی:

یکی از مهم‌ترین فواید ماساژ پاکسازی بدن از مواد زائد و سموم از جمله توکسین‌ها و رادیکال‌های آزاد است. توکسین یکی از عوامل ایجاد بوی ناخوشایند در مدفوع است که از طریق تغذیه مناسب، حذف مواد مصنوعی و نگهدارنده و حذف مواد غذایی دارای رنگهای شیمیایی از برنامه غذایی قابل کنترل می‌باشد. خوشبختانه ماساژ نقش موثری در پاکسازی بدن از سمومی همچون توکسین دارد. تکنیک‌های ماساژ عروق بدن را تحریک کرده و باعث حرکت بیشتر جریان‌های مایع مانند خون و لنف در بدن می‌شود. به این ترتیب توکسین‌ها را به سمت کلیه‌ها و روده هدایت کرده تا از بدن خارج شوند.

استرس و عادات بد غذایی می‌تواند سیستم گوارش شما را نیز تحت تاثیر قرار دهند و در نتیجه منجر به سوء هاضمه، نفخ و یبوست شوند. ماساژ می‌تواند عملکرد دستگاه گوارش را بهبود و تسکین دهد و از بروز یبوست جلوگیری کند. در واقع ماساژ ماهیچه‌های روده را تقویت می‌کند که موجب هضم غذا در کبد، لوزالمعده، معده و روده‌ها می‌شود. علاوه بر این ماساژ تاثیر زیادی بر روی دستگاه تنفسی نیز دارد و می‌تواند به کاهش تنش در ریه‌ها کمک زیادی نماید.

تاثیر مثبت بر روی پوست و بافت سلولی زیر پوست:

ماساژ به فعالیت بیشتر سلولهای پوستی نیز کمک می‌کند و و بر روی بازسازی پوست موثر است. ماساژ غدد چربی را تحریک کرده و با تقویت آن‌ها باعث دفع سموم زیرپوستی می‌شود. همچنین در طول ماساژ منافذ پوست باز شده و تنفس، نرمی و قدرت کشش پوست افزایش می‌یابد.

سلولهای مرده با ماساژ به راحتی از پوست جدا شده و دفع می‌شوند به همین علت است که کسانی که به طور مداوم ماساژ دریافت می‌کنند، دارای پوست شفاف‌تری هستند و جوانتر و شاداب‌تر به نظر می‌رسند.

تعدیل فشار خون:

یکی دیگر از فواید ماساژ نقش مثبت آن در کنترل فشار خون است. ماساژ می‌تواند فشار خون را در حد اعتدال نگه دارد و از بسیاری از مشکلات بعدی جلوگیری نماید.

فواید ماساژ
فواید ماساژ

کاهش استرس و اضطراب:

یکی دیگر از مهم‌ترین تاثیرات ماساژ کاهش استرس و اضطراب است. ماساژ علاوه بر خاصیت درمانی می‌تواند به تقویت احساس راحتی، آرامش و آسایش شما کمک کند و اضطراب را کاهش داده و کیفیت زندگی را بهبود ببخشد. احساسات منفی منجر به تنش در عضلات شود که می‌توان با ماساژ این موضوع را کاهش داد و فشار متقابل بر عضلات را به صورت انرژی در بدن تبدیل کرد.

درمان بی خوابی:

بدن انسان در طول ماساژ، به طور طبیعی سروتونین تولید می‌کند و این ماده شیمیایی در بدن می‌تواند منجر به احساس شادی و خوشبختی، آرامش و تمرکز بیشتر، خلق و خوی شاد، هضم بهتر غذا و سلامت استخوان‌ها شود. علاوه بر این سطح مناسب این هورمون می‌تواند باعث خواب راحت شما شود.

جمع بندی:

امیدواریم این مقاله فواید ماساژ برای شما مفید باشد شما می توانید نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. برای اینکه بتوانید بهترین ماساژ را در خانه و محل کار تجربه کنید می توانید از ماساژور های موجود در سایت بلک طوطی دیدن کنید و بهترین ماساژور را خریداری کنید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *